Gradovi i općine 13.12.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:30.

Održan novogodišnji lov

U subotu, 12. prosinca u lovištu XX/103, kojim gospodari Lovačko društvo "Fazan" Draškovec, održan je tradicionalni Novogodišnji lov u organizaciji Lovačkog saveza Međimurske županije. 

Pedesetak lovaca, uglavnom čelnih ljudi međimurskih lovačkh društava i gosti iz Primorsko-goranske i Varaždinske županije, u četverosatnom lovu, uz nešto zečeva, ulovili su i pedesetak komada fazanske divljači. 

Nakon obilnog doručka, pozdravnih riječi zamjenika župana Zorana Vidovića, predsjednika LSMŽ Ljubomira Grgeca i domaćina lova Đure Horvata, predsjednika LD Fazan, lovci su se podijelili u dvije grupe. Nakon što im je lovnik Stjepan Varga zadao pravila lova, a Stjepan Taradi-Utek lovačkim rogom dao znak za početak  lova, lov je formalno započet. Magla koja se upravo počela razilaziti i temperatura oko nule, pokazali su se idealnim uvjetima za lov, tako da su se vrlo brzo začuli prvi pucnji. Nakon lova odana je počast odstrijeljenim životinjama, a cjelodnevno druženje nastavljeno je u Hotelu "Kralj" u Donjem Kraljevcu.  (vt)

Izvor: 3163