Gradovi i općine 26.12.2017. 00:35. Zadnja izmjena: 26.12.2017. 00:36.

Općina Belica

OPĆINA BELICA MIJENJA SJEDIŠTE: Bivšem zakupcu priznaje se uložen novac

Od iduće godine, točnije, 7. travnja, sjedište Općine Belice bit će na novoj adresi – Kralja Tomislava 100. Odluku o preseljenju općinskih prostorija u zgradu društvenog doma na zadnjoj su sjednici Općinskog vijeća belički vijećnici jednoglasno poduprijeli.

No, jednako složni nisu bili oko odluke o otkupu uloženih sredstava u uređenje poslovnog prostora koji je tamo donedavno djelovao. Posljednji su zakupci, pojasnio je načelnik Zvonimir Taradi, ušli u potpuno devastiran prostor i u cijelosti su ga obnovili, pa će im dio troškova uloženih u radove i inventar Općina uvažiti - ukupno 82.835,30 kuna.

- Prostor su pregledali građevinski vještaci i naš Odbor za procjenu, prodaju, kupnju i zakup imovine, priznali smo samo nužno i to umanjeno za 10 posto jer se koristilo 8 mjeseci. No, s obzirom na to da su ostala dugovanja za neplaćeni zakup, te troškove potrošnje električne energije, vode i plina, kad se ti računi plate, bivšim zakupcima isplatit će se oko 30 tisuća kuna, kazao je načelnik Taradi.

No, s troškovnikom se nisu složili oporbeni vijećnici – SDP-ov Josip Mlinarić smatra da su neke navedene cijene napuhane i da u nekim stavkama Općina zapravo otkupljuje nešto što je sama već financirala. - Ne želim biti onaj koji će nekoga zakopati, ali dobro su znali u što su ulazili, bili su upozoreni. Ja inventar ne bih kupovao i mislim da je tih 10 posto premalo, kazao je Mlinarić.

Načelnik mu je na to odgovorio da se ništa nije odlučivalo na pamet, da se o troškovima radova savjetovao s desetak majstora i vještacima i da će, ukoliko se odluka ne donese, oni koji je nisu poduprijeli donedavnim zakupcima objašnjavati zašto. Odluka je ipak donesena – 8 je vijećnika bilo za, 1 protiv i troje je ostalo suzdržano