Gradovi i općine 05.08.2019. 09:51. Zadnja izmjena: 05.08.2019. 09:52.

Aktualni sat

Općinsko vijeće Nedelišća: Zašto se kosi samo uz glavnu prometnicu?

Vijećnica Darinka Pergar na aktualnom satu zadnje sjednice Općinskog vijeća Nedelišća osvrnula se na problem održavanja zelenih površina ispred stambenih objekata.

- Unazad par godina u Nedelišću na glavnoj prometnici – to su Čakovečka ulica, Ulica maršala Tita i Varaždinska ulica – zelene površine ispred kuća održava lokalna samouprava. Mještani drugih ulica smatraju da to nije u redu spram njih jer oni to rade sami. U klubu vijećnika smo raspravljali o tome i naš stav je da lokalna samouprava više neće održavati zelene površine u spomenutim ulicama, apelirala je Pergar. Osim uz prometnice, problem (ne)održavanja se javlja i u polju jer vlasnici parcela i oni koji ih obrađuju ne kose područje oko poljskih puteva. 

- Već niz godina raste špalir ambrozije. Predlažem da putem medija ili letaka upozorimo građane da su dužni to raditi kako ne bismo trebali posezati za kažnjavanjem, dodala je Pergar. Načelnik Općine Nedelišće Darko Dania odgovorio je da obveze građana u vezi održavanja mogu biti tema naredne sjednice Vijeća.

- Postoje odluke Općinskog vijeća u kojima je navedeno da svatko mora očistiti snijeg i pokositi travu, a isto  vrijedi i za građevinske parcele. Možemo pripremiti sve te točke i ponovo donijeti jednu odluku, rekao je Dania. Što se košnje uz glavnu prometnicu tiče, Općina Nedelišće je dužna uskočiti kad građani zakažu. - Uz državnu cestu moramo kositi. Većina građana to čini, onima koji su nemoćni pomognemo, ali ima i onih koji to ne žele raditi. Kad se to dogodi, odmah nas zovu iz Hrvatskih cesta i upozore da moramo pokositi i očistiti slivnike, rekao je načelnik Općine Nedelišće.