Gradovi i općine 30.09.2016. 19:44.

Sjednica Općinskog vijeća

Propusti u obilježavanju obljetnice Sigetske bitke u Šenkovcu

Na prošloj sjednici Općinskog vijeća Općine Šenkovec vijećnica Ruža Sermek pokrenula je temu obilježavanja 450. obljetnice Sigetske bitke u Šenkovcu koje je upriličeno 5. rujna. Sermek je izrazila svoje nezadovoljstvo organizacijom te uputila primjedbu čelnicima Općine Šenkovec koji nisu iskoristili priliku za promociju lokalnih proizvoda na zajedničkom domjenku ili u vidu poklona izaslanicima.

Što će nam razvojna strategija općine ako nemamo dar zapažanja i nismo u stanju uvidjeti prilike za samopromociju?, upitala je Sermek. Također je napomenula da su svečanosti trebali prisustvovati predstavnici Općine Krašić s kojom Općina Šenkovec ima potpisanu Povelju o prijateljstvu, a koji nisu bili pozvani na ovaj, za Šenkovec, važan dan.

Načelnik Saša Horvat je kazao da se u potpunosti slaže s njenim kritikama, no, pojasnio da odgovornost ne leži na Općini Šenkovec.

Organiziranje obilježavanja 5. rujna nikada nije bilo u ingerenciji Općine Šenkovec, već prvenstveno Zrinske garde. Ako je bilo propusta, Općina Šenkovec za to ne odgovara.