Gradovi i općine 30.05.2017. 22:35. Zadnja izmjena: 30.05.2017. 22:37.

Planova ima puno

Proslavljena 20 obljetnica Općine Šenkovec

Pred uzvanicima i prisutnim mještanima u šenkovečkoj sportskoj dvorani Gorčica upriličena je u petak, 19. svibnja 20. obljetnica osnutka Općine Šenkovec. U proteklih 20 godina Šenkovec je zahvaljujući dosadašnjim načelnicima, vijećnicima, zaposlenicima i mještanima, doživio izuzetan napredak i postao jedna od najuspješnijih općina. - Niti veliki vizionar nije mogao predvidjeti da će Općina Šenkovec za 20 godina biti jedno od najpoželjnijih mjesta za život, pogotovo mladih ljudi, istaknuo je načelnik Saša Horvat.

U najveći projekt – rekonstrukciju kanalizacijskog sustava, Općina je uložila oko 1,2 milijuna kuna, a za potrebe sanacije prometnica nakon provođenja projekta aglomeracije digla kredit u visini 4,5 milijuna kuna. - Sve ovo rezultat je truda, rada i djela tima ljudi, a ne pojedinca. Upravo u tome leži naša snaga. Zahvaljujući viziji i dobrom planiranju postali smo primjer kako jedinica lokalne samouprave mora izgledati, rekao je S. Horvat.

Planova ima još, prioriteti su dogradnja šenkovečkog dječjeg vrtića, kulturni centar Šenkovec s DVD spremištem, izgradnja pješačko-biciklističkih staza duž Knezovca i od čakovečke Bolnice do Šenkovca, LED rasvjeta u oba naselja, staza Zrinskih, dogradnja šenkovečke škole i izgradnja sportske dvorane te proširenje sportsko-rekreativnog centra Gorčica teniskim terenima, skvoš dvorana i poligon za uličnu tjelovježbu.