Gradovi i općine 16.01.2017. 07:57.

Projekti i financije 2017.

Provjerite koliko Grad Čakovec proračunom predviđa za udruge, slivnike, integraciju djece...

Ponovno će izlaziti Ako?

Za financiranje svoje nakladničke djelatnosti Grad Čakovec je u proračunu za 2017. godinu osigurao ukupno 200.000 kuna. Dio tog iznosa planira se utrošiti na tiskanje knjiga u okviru Gradske biblioteke Insula, a dio za ponovno pokretanje nekadašnjeg časopisa za kulturu i društvena pitanja Ako.

Civilno društvo

S ukupno 1,005.000 kuna namjerava Grad Čakovec sufinancirati udruge civilnog društva kao što su udruge proizašle iz Domovinskog rata, humanitarne i udruge invalida, udruge potrošača i udruge u zdravstvu, ekološke i udruge koje se bave zaštitom životinja, političke stranke i vjerske zajednice.

Za integraciju djece

Grad Čakovec će u 2017. godini sa 100.000 kuna potpomoći projekt integracije djece s teškoćama u razvoju u predškolske ustanove. Time će se pokriti 50 posto troškova, dok će drugu polovicu osigurati Međimurska županija. Projekt integracije provodi Savez udruga za uključivanje djece rane i predškolske dobi s teškoćama u razvoju u odgojno obrazovni sustav Međimurske županije Prvi korak.

Na redu slivnici

Ukupno 20.000 kuna planira Grad Čakovec ove godine uložiti u sanaciju slivnika na svom području. Slivnika je na području grada 1.400.

Bel izvisio

S obzirom da se sjednice Gradskog vijeća Čakovca u pravilu održavaju svaka tri mjeseca, vjerojatno ćemo tek početkom proljeća saznati koje je pitanje tijekom aktualnog sata posljednje sjednice spomenutog tijela htio postaviti vijećnik HDS-a Đuro Bel. Njemu je, naime, doduše uz riječi žaljenja i isprike, predsjednik Gradskog vijeća Jurica Horvat uskratio postavljanje pitanja jer je aktualni sat istekao.