Gradovi i općine 04.05.2016. 11:15. Zadnja izmjena: 04.05.2016. 11:24.

Podijeljeno 5 tisuća porcija graha

Prvosvibanjsko druženje u organizaciji SDP-a Međimurja i Čakovca uspjelo unatoč kiši

Već tradicionalno, središnja proslava Međunarodnog praznika rada održana je u jezeru čakovečkog Starog grada. Prohladno i kišno vrijeme nije obeshrabrilo brojne Čakovčance i Međimurce da nedjeljno prijepodne i podne provedu uz nezaobilazni prvomajski grah.

Obilježavanje Praznika rada organizirale su županijska i gradska organizacija Socijaldemokratske partije. Pripremljeno je 5 tisuća porcija graha koje su podijeljene za nekoliko sati. Okupljene je zabavljao glazbeni sastav „Dobre vibracije“, a organizatori su osigurali piće po popularnim cijenama.

Kako je u kraćoj izjavi za novinare rekao predsjednik SDP-a Čakovca Mario Medved, "...iako su proslave Praznika rada kod nas prilika za okupljanje na otvorenom i druženje uz jelo i piće, treba se prisjetiti teške borbe i puta koji smo prošli kako bi radna prava postala temelj našeg društva."

"Posebno je to važno danas", naglasio je Medved, "kad Vlada predloženim mjerama nastoji trošak reformi prebaciti na leđa građana. Najavljuje se produženje radnog vijeka, produžavanje radnog vremena te promjena radnog zakonodavstva na štetu radnika, a to SDP smatra opasnim. Upotrijebit ćemo sva raspoloživa politička sredstva kako bismo spriječili najavljeno smanjivanje prava", završio je Medved.

Inače, osim u Čakovcu, SDP je prvosvibanjska druženja organizirao i u Štrigovi i Murskom Središću.

Izvor: ŽO MŽ SDP-a