Gradovi i općine 18.11.2017. 07:40. Zadnja izmjena: 18.11.2017. 07:40.

S autobusnog kolodvora

SREDNJOŠKOLCI O NAVODNIM PROBLEMIMA U PRIJEVOZU: Ma nije ništa strašno, stižemo na vrijeme

- Uvijek stignemo na vrijeme. Sedmi sat nam završi u 13, a autobus s kolodvora kreće u 13:25 sati. Vozač je super i uglavnom svi sjedimo. Nešto smo čuli da Prelog ima problema, jer im autobus kreće ranije od našeg, tj. da netko iz Otoka ne stigne na onaj prvi bus, ali ne znamo detalje - ispričali su za list Međimurje na autobusnom kolodvoru u Čakovcu srednjoškolci Marin Horvat (Tehnička škola Čakovec) iz Knezovca i Matija Škvorc (Gospodarska škola Čakovec) iz Plešivice.

Kolodvor je ovih dana posjetio i županijski pročelnik za društvene djelatnosti Branko Sušec. Naime, već smo pisali kako je na sjednici Županijske skupštine "potegnuto" pitanje kreću li autobusi prerano i ima li dovoljno mjesta.

- Otišao sam u nenajavljenu kontrolu i vidio da sve ide kao podmazano. Možda je bio problem prvih tjedan dana, dok se novi nisu uhodali. U međuturnusu tamo je 25 autobusa i velika gužva, nije to lako uskladiti i uvijek može može iskrsnuti manji problem. Vidio sam nekoliko autobusa u kojima se stoji, ali najviše do 10 putnika, a linijski prijevoz ima dozvoljeno 10 do 25 stajaćih mjesta. Što se tiče ranijeg polaska nekih linija stvar je u tome da to uopće nije školski prijevoz, nego redovna linija. Stoga, kad se vidi da je neka linija prekrcana, bude uveden dodatni autobus. Tako prvi krene u 13:15, no, u 13:25 svejedno ide još jedan u istom smjeru, redovni - prenio nam je Sušec dojmove te dodao da je održan i sastanak s predstavnicima roditelja učenika Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, odakle su krenule pritužbe.

OČITOVANJE PRIJEVOZNIKA

Županu Matiji Posavcu se očitovala M-grupa. Tvrde da kreću u skladu s voznim redom te i oni spominju dodatne, ranije autobuse za rasterećenje, nakon kojih polazi redovna linija. Ističu da je riječ o javnom linijskom prijevozu i autobus smije prevoziti onoliko putnika koliko sjedećih i stajaćih mjesta ima upisano u prometnu dozvolu. Od Županije i prijevoznika toliko, do eventualnih novih pritužbi roditelja.