Gradovi i općine 03.05.2017. 10:56. Zadnja izmjena: 03.05.2017. 11:00.

Dobre vijesti

Studenti javite se! Međimurska županija raspisala natječaj za potpore

Dobre vijesti za oko 3.000 međimurskih studenata. Nakon što im je Međimurska županija uz kredite i potpore preko Zaklade dr. Vinko Žganec osiguravala troškove prijevoza predviđene za putovanja prema fakultetu, odnosno za povratak kući, proteklih nekoliko godina svi studenti imaju mogućnost dobivanja jednokratne financijske potpore za pokrivanje dijela troškova studiranja.

Prema odluci župana Međimurske županije Matije Posavca, pravo na dobivanje potpore od 500 kuna imaju svi oni koji imaju status redovitog studenta, a sredstva će im se isplatiti do kraja akademske godine. U županijskom proračunu za tu je stavku predviđeno oko 1,2 milijuna kuna, no naglasili su, ako će biti potrebno, za studente će izdvojiti i više, što će riješiti rebalansom.

Pravo na potporu imaju studenti svih javnih visokoškolskih ustanova u Republici Hrvatskoj, Europskoj uniji ili inozemstvu koji su uz prijavu dostave potrebnu dokumentaciju. Javni poziv objavljen je na web stranicama Međimurske županije, a sve podatke studenti moraju dostaviti do 2. lipnja.