Gradovi i općine 12.11.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:31.

U MALOJ SUBOTICI - TOMAŠU GORIČANCU U ČAST

Učenici i nastavnici Osnovne škole Tomaša Goričanca u Maloj Subotici su 6. studenog prigodnim programom u društvenom domu podsjetili na naslijeđe pjesnika čije ime nosi njihova Škola.

Susret je počeo uvodnim programom koji je predstavio djelo preporodnog pjesnika Tomaša Goričanca i njegovo djelo, kao i kajkavsku riječ koja je simbolizirala etničku baštinu. 

- Organizatorice, učiteljice hrvatskoga jezika, osmislile su program u kojem su škole sudionici predstavile starinski, narodni predmet po izboru i na taj ga način „probudile“ iz zaborava. Tako su učenici iz Centra za odgoj i obrazovanje, OŠ Sveta Marija, OŠ Podturen, OŠ „Petar Zrinski“ Šenkovec, OŠ Kuršanec i Škole domaćina scenskim igrama, lutkarskom predstavom te monologom i recitacijom predstavili razne predmete iz nekadašnje svakodnevne uporabe.  Uz organizatorice mnogi su učitelji dali svoj doprinos ovom susretu, a velike zasluge idu učenicima koji su sudjelovali u programu: Marta Novak, Ema Rošanić, Mali pjevački zbor, Eli Hrgović, te Ivan Dodlek i Franjo Križaić - kaže Sanja Posavec iz malosubotičke Škole.

Izvor: 3159