Gradovi i općine 07.01.2018. 00:18. Zadnja izmjena: 07.01.2018. 00:20.

Dežurne službe

U trećoj "šihti", u noći vatrometa, oni su bdjeli nad nama

Dok je većina Međimuraca novu godinu dočekivala uz zabavu, glazbu, dobru kapljicu i veselje, oni su se brinuli da proslava prođe u miru i bez većih posljedica za zdravlje i sigurnost. Vatrogascima, policiji, hitnoj pomoći i operaterima Centra 112 koji zaprimaju hitne pozive najluđa noć u godini često donosi i najviše posla, no oni je odrade kao i svaku drugu smjenu – predano i profesionalno... tek uz pokoji kolač koji su donijeli od kuće.

U čakovečkom sjedištu Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije s nedjelje na ponedjeljak dežurala su dva tima – mladim liječnicima Mariju Horvatu i Luki Rukavini bio je ovo prvi radni doček, no nisu se dali zastrašiti pričama starijih kolega, prvenstveno iskusnog vozača Damira Tote kojem je ovo već šesto ovakvo dežurstvo. Osim njih radili su još i tehničari Dalibor Kukovec i Saša Marciuš, vozač Igor Vidović te sestre na prijamno-dojavnoj jedinici Mia Vabec i Mateja Žganjar.

U Javnoj vatrogasnoj postrojbi Čakovec novogodišnje su dežurstvo odradili Leon Krištofić, Milan Horvat, Rajko Bogdan, Oto Jakopić, Josip Sušec i potražni pas Nero, te Dragutin Zorčec koji je u 2018. ušao na krovu Centra za kulturu Čakovec, pazeći na sigurnost vatrometa.

Spremni na sve situacije bili su i pripadnici Policijske uprave međimurske – čakovečkih Operativno komunikacijskog centra, Policijske postaje, Postaje prometne policije te interventne jedinice: Dario Patafta, Kristijan Trupković, Kristijan Podvezanec, Dragan Stojić, Krešo Žnidarić, Milan Kovač, Damir Klobučarić, Mirko Košir, Srećko Lacković, Tomislav Vlah i Dragutin Drvenkar.

Sve dojave zaprimali su zaposlenici Državne uprave za zaštitu i spašavanje, u čijem su uredu u Čakovcu dežurali voditelj smjene Zorislav Habuš te operater Božidar Herman.