Gradovi i općine 23.11.2016. 14:43. Zadnja izmjena: 25.11.2016. 09:45.

Gradovi i općine - prijatelji djece

Udruzi Sfera i Gradu Čakovcu povelja za Najakciju protekle godine

U zagrebačkoj Starogradskoj vijećnici 22. studenog održano je godišnje savjetovanje koordinatora akcije Gradovi i općine – prijatelji djece. Savjetovanje je održano u organizaciji Središnjega koordinacijskog odbora Akcije, a sudionicima iz gradova i općina iz cijele Hrvatske tijekom cjelodnevnog programa predstavljene su informacije o statusu Akcije u europskim i svjetskim okvirima, izlaganje o 17 globalnih ciljeva UN-a za održivi razvoj, zaključci s 8. međunarodne konferencije Dijete u gradu, prijedlog nove Strategije o dječjoj participaciji kao i predstavljanje ideje projekta o Županijama – prijateljima djece.

U završnom je dijelu Središnji koordinacijski odbor predstavnicima gradova i općina podijelio pohvale i povelje za provedene Najakcije tijekom 2016. godine. Svaki grad ili općina sa statusom prijatelja djece odabire po jednu aktivnost odnosno projekt koji zatim kandidira Središnjem koordinacijskom odboru kao Najakciju za tekuću godinu.

Koordinacijski odbor akcije Grad Čakovec – prijatelj djece temeljem natječaja odabrao je projekt udruge Sfera naslovljen Education, Diversity, United – Kuršanec, phase II (obrazovanje, raznolikost, ujedinjenost - Kuršanec, faza II) kojim se učenicima iz kuršanečkog romskog naselja nastoji poboljšati uvjete za uključivanje u osnovnoškolski sustav, stvoriti uvjete za postizanje boljeg školskog uspjeha te roditeljima učenika romske nacionalnosti osvijestiti važnost obrazovanja.

Za navedeni je projekt predsjednica udruge Sfera Maja Odrčić Mikulić, prof., primila povelju za uzorno provedenu Najakciju!

Izvor: Grad Čakovec