Gradovi i općine 07.02.2017. 13:40. Zadnja izmjena: 07.02.2017. 13:48.

Skupština

Vedran Babić novi predsjednik DVD-a Donji Pustakovec

U subotu, 4. veljače DVD Donji Pustakovec održao je svoju redovnu izbornu godišnju skupštinu. Skupštinu je otvorio predsjednik društva Mladen Čonka te pozdravio sve prisutne.

Skupštinu su svojim dolaskom uveličali načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat, zamjenik zapovjednika JVP Čakovec Robert Meglić, predsjednik VZPO Donji Kraljevec – Goričan Dragutin Glad, predsjednik vijeća Mjesnog odbora Igor Ivković, počasni zapovjednik VZPO Donji Kraljevec – Goričan Dragutin Pavlic te predsjednica Aktiva žena Donji Pustakovec Gordana Čonka i predsjednik Kluba mladih „Pustakovčan“ Filip Strahija. 

Izvješće Upravnog odbora i zapovjednika podnio je zapovjednik društva Vjeran Štampar. U svom izlaganju osvrnuo se na sve aktivnosti društva u protekloj godini, a zasigurno je jedan od najvažnijih bila izgradnja i skori dovršetak vatrogasnog spremišta. Izvješće blagajnika podnio je tajnik društva Dejan Čonka zbog opravdanog odsustva blagajnika Mladena Barića. Predsjednik Nadzornog odbora Branko Vadlja podnio je izvješće Nadzornog odbora te utvrdio da nije bilo nepravilnosti u radu društva.

Nakon iznijetih izvješća predsjednik društva Mladen Čonka iznio je prijedlog Programa rada i Financijskog plana za 2017. i 2018.godinu. Poseban naglasak stavljen je na obilježavanje dana Svetog Florijana početkom petog mjeseca uz svetu misu te otvaranjem novog spremišta koje će biti u potpunosti završeno.

Predsjednik društva Mladen Čonka zahvalio je svima koji su na bilo koji način pomogli oko izgradnje novog spremišta. Spremište je financirano iz državnog, općinskog i mjesnog proračuna, ali i doprinosom brojnih sponzora i donatora. Predsjednik je posebice istaknuo doprinos člana susjednog DVD-a gosp. Zlatka Zrne čija je tvrtka spremište u potpunosti opremila strujom i strujnim priključcima. Veliko hvala na tome!

Za novog predsjednika društva predložen je Vedran Babić, za zamjenika Mladen Čonka, za zapovjednika je predložen Vjeran Štampar a za zamjenika Ivan Borović. Za tajnika je predložen Dejan Čonka te za zastupnika u Skupštini Vatrogasne zajednice Međimurske županije Vedran Babić. Svi prijedlozi Upravnog i Nadzornog odbora jednoglasno su prihvaćeni. Na samom kraju skupštine svim prisutnima se obratio novoizabrani predsjednik društva V. Babić te se zahvalio članovima na potpori i pruženoj prilici da vodi društvo te pozvao sve prisutne na domjenak i druženje uz živu muziku.

Izvor: Dejan Čonka