Politika i gospodarstvo 11.04.2016. 14:00. Zadnja izmjena: 11.04.2016. 14:05.

Održana konvencija SDP-a Međimurja

Mladen Novak: "Najčvršća utvrda stranke nema odgovarajuće priznanje!"

Županijska organizacija SDP-a održala je u petak, 8. travnja, izvještajno tematsku konvenciju. Skup međimurskih SDP-ovaca kao gosti su pozdravili Zlatko Komadina, Davor Bernardić i Vedran Babić, do izborne konvencije stranke 16. travnja svi još članovi njenog predsjedništva.

Komadina se i zahvalio na podršci koju je imao među SDP-ovcima u Međimurju kao kandidat u nedavnim izborima za predsjednika stranke. Predsjednik SDP-a Međimurja Mladen Novak u svom je izvješću istaknuo da podrška koju su građani Međimurja na parlamentarnim izborima dali koaliciji predvođenoj SDP-om, a na predsjedničkim dr. Ivi Josipoviću, ovu županijsku organizaciju čini najčvršćom utvrdom SDP-a.

To nije slučajno, rezultat je provedenih aktivnosti, rekao je, ali dodao da to nije odgovarajuće nagrađeno u statusu ove organizacije u stranci, u zastupljenosti na izbornim listama i u tijelima stranke.

"Ako naši politički suparnici, koje u Međimurju podupire tek oko petine birača, u aktualnoj sustavu vlasti imaju ministra, zamjenika ministra i glasnogovornicu Vlade, nije li logično pretpostaviti da dvije trećine birača u Međimurju koje podupiru lijevu opciju očekuju nešto slično u nekoj budućoj Vladi socijaldemokratske orijentacije?", upitao se Novak.

Konvencijom je počela i rasprava o pripremama stranke za lokalne izbore. Prisutni su se složili oko stava da snaga organizacije omogućuje, a njeni dosadašnji rezultati obvezuju na to da istakne kandidata za župana i svoje kandidate za čelnike u svim gradovima i općinama Međimurja.