Gradovi i općine 05.04.2018. 08:50. Zadnja izmjena: 05.04.2018. 08:54.

Početak radova uskoro

Više od 2 milijuna kuna za potrebe obnove Osnovne škole Selnica

U prostorima osnovne škole u Selnici, svečano je potpisan ugovor o početku radova na energetskoj obnovi Osnovne škola Selnica, projekta vrijednog 2.195.201,35 kuna. Potpisnici ugovora su ravnateljica Osnovne škole Selnica Anica Rašperger i direktor trgovačkog društva Đurkin d.o.o. Zlatko Đurkin. Samoj svečanosti potpisivanja prisustvovali su župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnik Općine Selnica Ervin Vičević, direktor MENEA-e Međimurske energetske agencije d.o.o. Alen Višnjić, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Međimurske županije Branko Sušec i pročelnik Upravnog odjela za poslove župana Goran Gotal. 

- Ugovor o javnoj nabavi radova, ima vrijednost od 1.688.048,00 kuna što uključuje kompletnu zamjenu vanjske stolarije, izvedbu toplinske izolacije, rekonstrukciju zidova pročelja i tavana, a čime bi se trebalo osigurati 50 % uštede energije. Također u školi će se instalirati dva komada solarnih kolektora dok će postojeća rasvjeta biti zamijenjena LED cijevima, a neodgovarajuće armature će se zamijeniti LED raster armaturama. Na krovu školske zgrade, postavit će se ukupno 36 foto-naponskih modula, naglasio je Višnjić. - Povodom 50. obljetnice škole, početak radova na energetskoj obnovi škole je najveći poklon koji smo mogli dobiti te Vam ovim putem u ime učenika i djelatnika škole zahvaljujem na tome, rekla je Rašperger. 

Predstavnik izvođača radova Zlatko Đurkin, obećao je kako će se s radovima započeti u roku od 8 dana te će biti završeni do studenog ove godine. Načelnik Općine Selnica Ervin Vičević, naglasio je zadovoljstvo velikim investicijskim ulaganjem u osnovnu školu te dobru suradnju s ravnateljicom i djelatnicima škole. 

Župan Međimurske županije Matija Posavec, naglasio je kako je ovo još jedna u nizu ulaganja u školsku infrastrukturu. Ugovor se sufinancira temeljem javnog poziva Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, vezano uz korištenje energetsku obnovu zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja kroz provedbu operativnog programa „Kunkurentnost i kohezija 2014.-2020.“. Od ukupne vrijednosti projekta koji je 2.195.201,35 kuna bespovratna sredstva EU fondova su 63%, Nacionalni fond osigurat će 32%, dok će svega preostalih 5% osigurati Međimurska županija.