Politika i gospodarstvo 06.09.2018. 08:38. Zadnja izmjena: 06.09.2018. 08:38.

Apel Vladi

Selnički načelnik Ervin Vičević: Bez kredita možemo staviti ključ u bravu!

Selnički načelnik Ervin Vičević sazvao je u srijedu, 29. kolovoza konferenciju za medije na kojoj je prestavio sadržaj otvorenog pisma upućenog predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću. Povod njegova obraćanja je sudski spor koji Općina Selnica vodi s Geodetskim zavodom Split, točnije presuda Trgovačkog suda od 15. travnja kojom se Općini Selnica - zbog obveza proizašlih iz potpisanog ugovora o izradi katastra nekretnina za dijelove Selnice i Zebanca - nalaže plaćanje glavnice, kamata i sudskih troškova u visini većoj od šest milijuna kuna. Iznos je to koji Općina Selnica ne može platiti vlastitim sredstvima.

- Ne tražimo od Vlade da nam pokloni novac, samo suglasnost Vlade da nam odobri da raspišemo natječaj za kredit kako bismo spremni dočekali presudu kakva god ona bila i skinuli taj problem s dnevnog reda. Je li interes Vlade da nas se blokira? Ukoliko nam se ne odobri kredit, Općina može staviti ključ u bravu i prestati poslovati, objašnjava načelnik Općine Selnica. Jedino rješenje je kredit koji Općina može bez problema otplaćivati mjesečnom rentom koju dobiva od INE za eksploataciju u visini 50 tisuća kuna, a vrijedan zalog su i dionice Međimurje plina u vrijednosti 4,2 milijuna kuna, tvrdi selnički načelnik.

- Uložili smo presudu na žalbu. Nadali smo se da će sutkinja uvažiti svjedočenja svjedoka da radovi ni danas nisu završeni i umanjiti nam kamatu. Obzirom da je ugovor s Geodetskim zavodom Split potpisan bez odluke Općinskog vijeća i bez potrebne stavke u proračunu, podnesne su dvije kaznene prijave protiv bivšeg načelnika, dodao je načelnik Selnice.