Gradovi i općine 30.11.2016. 10:45. Zadnja izmjena: 30.11.2016. 10:51.

22. studenog

Župljani župe sv. Leonarda u Goričanu svetom misom obilježili dan sv. Cecilije

Dana 22. studenog slavi se sveta Cecilija - zaštitnica glazbe i glazbenika, posebice onih koji njeguju crkveno pjevanje i sviranje. Župljani župe Sv. Leonarda u Goričanu proslavili su taj dan svetom misom, kojom se slavi i dan mješovitog crkvenog zbora.

Misu u čast svim živim i pokojnim članovima zbora i pokojnim kantorima predvodio je župnik Josip Drvoderić i posebno se prisjetio i šire poznatog kantora Andrije Lesingera. Govorio je o svetoj Ceciliji, djevici i mučenici, za koju se smatralo da je za vrijeme života bila bliska nebu tako da je mogla čuti anđeosko pjevanje. Zahvalio je članovima zbora i pozvao ostale župljane da se uključe u njegov rad. On sada ima tridesetak članica, većinom žena, voditeljica je Danijela Špoljarić, a njezina desna ruka Vesna Farkaš.

Nedavno je nastupio u varaždinskoj katedrali, na susretu zborova varaždinske biskupije povodom dana svete Cecilije. Pjevanje se uči od malih nogu i želja je župnika i voditeljice zbora da se formira dječji crkveni zbor iz kojeg će se rađati novi pjevači. Nakon svete mise održano je prigodno druženje uz pjesmu, a domjenak je priredio župnik.