Susjedne županije 07.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:50.

Varaždinske sličice

Sajam obnovljivih izvora
U varaždinskoj Areni od 15. do 17. studenoga održat će se 5. međunarodni sajam obnovljivih izvora energije.
Najveća sunčana elektrana
U Trnovcu Bartolovečkom puštena je u pogon najveća integrirana sunčana elektrana u Hrvatskoj. Investitor je Gumiimpex-GRP koja ju je izgradila na slobodnim krovištima svojih objekata.
Habek na čelu SDP-a
Članovi SDP-a Varaždinske županije ponovo su izabrali dosadašnjeg predsjednika Županijske organizacije Marija Habeka za predsjednika sljedeće četiri godine.
Otvorena vrata Trgovačkog suda
Trgovački sud u Varaždinu organizira u petak, 8. studenoga, od 7.30 do 15.30 sati Dan otvorenih vrata. Neće se davati pravni savjeti ili odgovori u svezi s konkretnim predmetima, ali će se moći prisustvovati ročištima i upoznati se s radom suca u sudnici.
Zanimljiva izložba
Horizonti rimske Panonije naslov je izložbe koja se u prostoru salona palače Sermage Gradskog muzeja Varaždin otvara u četvrtak, 7. studenoga, u 19 sati. Izlošci su i u slikovnim (3 D) prilozima.
Zatvorena kovačnica
Unatrag trinaest godina, Varaždinci su, prolazeći Stančićevim trgom, mogli čuti zvonko udaranje čekića o nakovanj. Međutim, danas ga nećete čuti, a ni vidjeti kovača Pahića ni kovačnicu jer je zatvorena.
Simulacija velikog vodnog vala
U Simulacijskom središtu Hrvatske vojske na vojnom učilištu Petar Zrinski održana je vježba pod nazivom Vodni val koja je obuhvaćala simulaciju nailaska velikog vodnog vala Dravom i Murom.
Disc golf na Dravi
Disc golf klub Varaždin i tvrtka Lagoda organizatori su 2. međunarodnog disc golf turnira, pod nazivom Drava Forester. Održat će se 9. i 10. studenoga na Dravi, kod gradske sportske dvorane. (th)

Izvor: 3054