Susjedne županije 20.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

Varaždinske sličice

Županijski proračun 212 milijuna
Vijećnici Županijske skupštine donijeli su proračun za 2014. godinu koji iznosi 212,6 milijuna kuna, što je za oko 2 milijuna manje nego prošle godine. Proračun su podržala 22 vijećnika, dok ih je čak 16 bilo protiv.

Na Korzu - umjetni bor
Na varaždinskom Korzu postavljen je, visok 9 metara, umjetni bor koji Varaždince nije ostavio ravnodušnima. “Sve oko nas je šuma, pa mi nije jasno zakaj je na Korzu umjetni bor”, “Varaždin je barokni, a ne futuristički grad”, “Bolje to, nego da režu žive”, neki su od komentara.

Gradske božićnice
Grad Varaždin i ove godine povodom božićnih blagdana umirovljenicima čija mirovina iznosi do 1.800 kuna mjesečno odobrava novčanu pomoć u iznosu od 120 kuna.

Ruža Melnjak - najkumica
Zahvaljujući glasovima kupaca koji dolaze na varaždinsku Gradsku tržnicu, ali i glasovima stručnog žirija, najkumicom je proglašena Ruža Melnjak iz Gojanca.

POS zgrada u svibnju
Potpisan je aneks ugovora o nastavku izgradnje B1 objekta u POS naselju Vilka Novaka. Najnoviji rok završetka je svibanj 2014.

Božićni koncert Lada
Božićni koncert Lada održat će se u varaždinskoj katedrali 22. prosinca u 20 sati i obuhvatit će narodne pjesme i običaje Hrvatske i Europske unije. Ulaznice se po cijeni od 40 kuna mogu kupiti u u Koncertnom uredu.

Socijalna samoposluga
U Varaždinu je počela s radom Socijalna samoposluga “Kruh sv. Antuna” (Kozarčeva 26) u kojoj građani mogu darovati trajne živežne namirnice, higijenske potrepštine i druge artikle koji će se u obliku paketa uručivati socijalno najugroženijima.

Advent u Toplicama
Uz sajmove, glazbu i humanitarna druženja, građani Varaždinskih Toplica proslavit će advent. Program počinje u subotu, 21. prosinca s motomrazovima iz kluba Aquabikers. Od 15 sati dijelit će slatkiše djeci na glavnom gradskom trgu. (th)

Izvor: 3060