Susjedne županije 24.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

Varaždinske sličice

Otkazan Sjajni bal
Nakon 20 godina, ove se godine otkazuje Sjajni bal grada Varaždina. Jedna od idejnih začetnica i organizatorica Ingeborg Jurić objasnila je kako su razlozi uglavnom financijske prirode - nema ni novca niti sponzora.
Varteks oprema Oružane snage
Ministar obrane Ante Kotromanović s 21 hrvatskom tvrtkom potpisao je ugovor o nabavi vojne opreme za potrebe opremanja Oružanih snaga RH. Odore, borbene prsluke, remene i ruksake isporučit će, između ostalih, i Varteks.
Izgradnja
studentskog
restorana
Nakon što je s varaždinskom tvrtkom Hidroing potpisan ugovor, počeli su pripremni radovi za izgradnju studentskog restorana kod Studentskog doma u Varaždinu koji bi trebali potrajati do 15. rujna.
Semafori i rotori
Na raskrižju Optujske i Trstenjakove ulice u Varaždinu na snazi je nova regulacija prometa (semafori). U planu su još dva projekta - rotori u Ulici braće Radića te kod Baumaxa.
Ekovrtovi
S proljećem bi na polju između Jalkovečke i Ulice braće Radić na Grabanicama trebali zaživjeti vrtovi građana poput onih koji se već obrađuju u Biškupcu. Po obitelji je predviđeno pedesetak kvadratnih metara.
Vinski bal
Pod pokroviteljstvom Grada Ludbrega i Varaždinske županije, u petak, 24. siječnja, u 17 sati u Hotelu Crnković održat će se 22. izložba mladih vina, a dan kasnije, 25. siječnja i tradicionalni Vinski bal na kojem će biti podijeljene diplome za nagrađena vina.
Kuharske radionice
U sklopu Hotela Trakošćan Hrvatski kuharski savez već dugi niz godina educira profesionalne kuhare, a prošle su zime vrata otvorena svim ostalim kulinarskim zaljubljenicima. Informacije i prijave možete pronaći na www.kuhar.hr.
Izložba fotografija
“Varaždinci i gosti Varaždina” naziv je izložbe fotografija varaždinskog novinara Srećka Lebinca koju u ogranku Gradske knjižnice i čitaonice na Banfici možete razgledati do kraja veljače. (t.h.)

Izvor: 3065