Susjedne županije 31.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

Varaždinske sličice

18 slučajeva gripe
Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije, do 22. siječnja zabilježeno je 18 slučajeva gripe. Najviše oboljelih, čak 15, nalazi se u dobnoj skupini od 30 do 64 godine.
Delegacija Županije u Bratislavi
Delegacija Varaždinske županije, predvođena županom Predragom Štromarom, boravila je u Bratislavi, na poziv tamošnjeg župana Pavola Freša. Izražena je nada u poboljšanje i unapređenje dosadašnje suradnje.
Tršinski podnio ostavku
Sanacijski upravitelj Opće bolnice Varaždin dr. Dubravko Tršinski podnio je ostavku na sanacijskom vijeću u Bolnici zbog, kako je rekao, zdravstvenih razloga.
Crtanje i slikanje
Filmsko-kreativni studio VANIMA organizira grupe crtanja i slikanja za djecu od 12 do 15 godina. Materijal za rad je osiguran, a zainteresirani se mogu javiti na 091/798-0858 ili e-mail vanima@vanima.hr najkasnije do 1. veljače.
Jubilej čipkarica
Čipkarsko društvo Danica Brössler obilježilo je u Lepoglavi 15 godina postojanja. Na izbornoj skupštini dosadašnje je vodstvo dobilo jednoglasnu podršku. Tako će i nadalje predsjednica biti Verica Dubovečak.
Savjet za sigurnost prometa
U Županijskoj palači održana je konstituirajuća sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije. Savjet ima 15 članova, a sastajat će se jednom mjesečno ili rjeđe.
O kućnim ljubimcima
Udruga za zaštitu životinja “Spas” Varaždin održat će predavanje Kako nastaju problemi u ponašanju kućnih ljubimaca, u utorak, 4. veljače, u 18 sati u prostorijama Varaždinske županije, Franjevački trg 7.
Noć muzeja 2014.
Zavičajni muzej Varaždinske Toplice i ove će godine sudjelovati u Noći muzeja koja će se održati u petak, 31. siječnja. Muzej je tim povodom osmislio prigodan kulturni program koji počinje od 18 sati. (t.h.)

Izvor: 3066