Susjedne županije 07.03.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:02.

Varaždinske sličice

Nova rasvjeta
Grad Varaždin odlučio je pokrenuti dugogodišnje pitanje neodgovarajuće rasvjete u središtu grada. Zamjenica gradonačelnika Natalija Martinčević najavila je osnivanje radne skupine koja će izraditi idejni projekt za osvjetljavanje grada.
Zakup kućica
Turistička zajednica uputila je poziv proizvođačima predmeta tradicijskih obrta da se prijave za korištenje drvenih kućica na trgu. Prodajno-prezentacijske kućice daju se na korištenje bez naknade, a ostali uvjeti poziva, koji traje do 18. ožujka su na web stranicama www.tourism-varazdin.hr.
Uspješne učenice
Učenice Gospodarske škole postigle su odlične rezultate na međužupanijskom natjecanju Gastro. Romana Papec osvojila je 1. mjesto u disciplini Predstavljanje turističke destinacije, a Magdalena Erdelja 3. mjesto u disciplini Poslovanje putničke agencije. Andrijana Lelkić u disciplini Poslovanje recepcije hotela bila je četvrta.
Mađarski ‘gastarbajteri’ u Boxmarku
Svaki dan nekoliko desetaka mađarskih radnika dovoze u Trnovec, kako bi radili i zaradili plaću u Boxmarku. Zvuči nevjerojatno, ako se zna da u Varaždinskoj županiji posao traži čak 11.445 osoba, a među njima je i 290 tekstilaca.
Najpijaniji biciklist
Tijekom policijske akcije “Alkohol” uhvaćeno je 22 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola ili odbijanje alkotestiranja. Rekorder je uhvaćen na biciklu, kojem je izmjereno 2,5 promila alkohola.
“Pajdašice” objavile CD
Ženska vokalna skupina „Pajdašice“ iz Ludbrega izdala je svoj prvi nosač zvuka. Pajdašice su počele s radom 2005. godine. U suradnji s Radio Ludbregom koji je i nakladnik CD-a, objavljeno je prigodno izdanje s deset božićnih pjesama.
Film o Lupinu
Mick Jagger i Maddona samo su neke od slavnih osoba koje je fotografirao i s kojima se družio varaždinski majstor fotografije Stefan Lupino o kojem se ovih dana snima dokumentarni film.
Ulična utrka u Ludbregu
Povodom Dana Grada Ludbrega u nedjelju 16. ožujka održat će se ulična utrka gradskim ulicama - glavna utrka u dužini od 7000 m, utrka građana dužine 2500 m i utrka učenika osnovnih škola na 1400 m. (t.h.)

Izvor: 3071