Susjedne županije 29.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

Varaždinske sličice

Špancirfest među najboljima
Hrvatska turistička zajednica uvrstila je Špancirfest među 10 hrvatskih top-događanja, povodom čega mu je dodijeljena potpora od 200.000 kuna. Pripreme za 16. izdanje (od 22. do 31. kolovoza) već su u tijeku.
Dani maturanata
Dani maturanata počet će 8. svibnja u dvorani Druge gimnazije ili na igralištu (ovisno o vremenu). Zadnji dan nastave, 16. svibnja, obilježit će se plesanjem tradicionalnog plesa quadrille na Korzu u 12 sati, a od 18 sati na igralištu Druge gimnazije slijedi rock koncert grupe Louder.
Martinčević: “Habuš mi ne da raditi!”
Zamjenica gradonačelnika Natalija Martinčević javnost je izvijestila da joj gradonačelnik Habuš ne da raditi. “Pokrenuo je brzinske izmjene svih pravilnika i akata grada, kako bi me onemogućio u radu”, naglasila je, dodavši da joj je oduzeo sve poslove, sredstva za rad i podršku stručnih službi. “Riječ je o čistom nasilništvu!”
Next u Luminiju
Next, jedna od najpoznatijih britanskih modnih marki, posredstvom tvrtke Britton, stigao je u Varaždin. Next Store otvorio je svoja vrata u Lumini centru i kupcima na više od 400 m2 nudi dječju i žensku kolekciju.
Svjetski dan plesa
Svjetski dan plesa, 29. travnja Varaždinci će i ove godine proslaviti u organizaciji Centra za izvedbene umjetnosti Varaždin. U koncertnoj dvorani Varaždinskog kazališta s početkom u 20 sati bit će izvedena predstava autorice suvremenoplesne scene Marjane Krajač.
Cirkuske vještine
Uličnim performansom na Korzu završen je ciklus radionica cirkuskih vještina koje su se u Varaždinu, u organizaciji Turističke zajednice, održavale od 15. travnja, u okviru projekta Cirkus kao način života koji financira Europska unija.
Fotografija u Grazu
U prostorijama Fotocluba CDA u Grazu otvorena je izložba fotografija Mi smo anakronisti članova Fotokluba Sloboda Varaždin. Na izložbi se predstavljaju autori Branko Težak i Andrej Švoger te fotografije iz arhiva fotostudija Merlić.
Večer tanga, strasti i vina
U organizaciji Rotary cluba Varaždin 1181, 13. svibnja, u 20 sati u dvorištu palače Sermage, Trg Miljenka Stančića, u Varaždinu održat će se jedinstveni glazbeno-scenski i plesni spektakl, uz nastup jednog od najcjenjenijih umjetnika današnjice, violinista Stefana Milenkovicha. (t.h.)

Izvor: 3079