Susjedne županije 02.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:47.

Varaždinske sličice

Ivanec kuha humanitarno

U subotu, 21. lipnja u ivanečkom gradskom parku održana je humanitarna manifestacija Ivanec kuha humanitarno. U akciju su se uključili članovi čak 31 ekipe iz cijeloga kraja. Kuhao se gulaš u kotliću, a svi skupljeni prilozi, točnije -7.406 kuna, uplaćeni su na račun Crvenog križa Hrvatske i usmjereni kao pomoć stradalnicima od katastrofalne poplave koja je nedavno pogodila istok Hrvatske.

Radovi na uređenju Boškovićeve ulice do 15. srpnja

Do 15. srpnja trajat će radovi na uređenju Ulice Ruđera Boškovića, u Varaždinu. Osim obnove prometnice, radi se i na ispravljanju krivine koja će se izmaknuti i izravnati, pa će se pješačka staza produžiti od raskrižja sa Špinčićevom do raskrižja s Međimurskom ulicom.

Prvo okupljanje programera

U organizaciji Zimo Digitala, 26. lipnja u Tehnološkom Parku u Varaždinu održalo se prvo okupljanje programera. Gostovali su predavači Nikola Stepan, Zvonko Biškup, Aron Balog i Josip Bišćan. Varaždinac Nikola Stepan govorio je o razvoju na iOS sustavu te o svojoj aplikaciji za vremensku prognozu DHMZ.

U prodaji 500 izuzetno povoljnih ulaznica za Špancirfest

Špancirfest je u prodaju pustio ograničenu količinu od 500 izuzetno povoljnih festivalskih ulaznica. Festivalske ulaznice, koje su ove godine povoljnije nego u 2013. i koštaju samo 139 kuna, kupcima omogućavaju pristup svim koncertima na glavnoj pozornici Špancirfesta, pokraj varaždinskog Starog grada.

Osam svećenika proslavilo srebrni jubilej

Svečanim euharistijskim slavljem u varaždinskoj katedrali prošle srijede, 25. lipnja svećenička generacija od osam svećenika proslavila je svoj srebrni jubilej, 25-godišnjicu svećeništva. Posebnost je bila i u tome jer je misno slavlje predvodio također jubilarac, varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak koji ove godine obilježava 45-godišnjicu svećeništva.

Spomenik žrtvama fašizma polili motornim uljem

Goranka Štefanić, gradonačelnica Varaždinskih Toplica, i predstavnici HNS-a, SDP-a i liberala ostali su zatečeni jučer prilikom dolaska do spomenika žrtvama fašizma na Trgu slobode. Nepoznate osobe spomenik su polile motornim uljem.

Uskoro edukacija korisnika za održivu upotrebu pesticida

Pučko otvoreno učilište Varaždin na području Varaždinske županije provodit će edukaciju korisnika pesticida prema ovlaštenju Ministarstva poljoprivrede. Početak provedbe edukacije objavit će Ministarstvo, a objava i mogućnost početka edukacije očekuju se tijekom kolovoza.

Izvor: 3088