Susjedne županije 30.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

Varaždinske sličice

Tko ne isplaćuje plaće?

Na popisu poslodavaca koji svojim radnicima u posljednja tri mjeseca nisu isplatili plaću, iz Varaždinske županije, među poznatijim tvrtkama, su i Zagorje Tehnobeton, Stanoing, Lipa, Radio Varaždin, Elkom...

Smanjena nezaposlenost

Prosječan broj nezaposlenih u prvoj polovici ove godine u Varaždinskoj županiji je 10.415 osoba. Nezaposlenost je prosječno smanjena 8,8 posto, uz povećano zapošljavanje od 12%.

Nove nadstrešnice

U ovoj su godini na autobusnim stajalištima postavljene 42 nove nadstrešnice čija je ukupna vrijednost 630 tisuća kuna. Dosad je u svim gradovima i općinama na području Varaždinske županije postavljena 231 nadstrešnica.

Špancirfest do 3 ujutro

Za vrijeme trajanja Špancirfesta varaždinski ugostiteljski objekti imat će produženo vrijeme: moći će raditi od ponedjeljka do četvrtka, kao i nedjeljom, do 1 sat ujutro, a petkom i subotom do 3 sata ujutro.

Novorođenima po 2.000 kn

Roditelji novorođene djece na području Grada Varaždinskih Toplica za svoje su bebe primili novčanu pomoć od čak 2 tisuće kuna.

Svjetski kulinarski kup

Ekipa Varaždinske županije priprema se za odlazak na Svjetski kulinarski kup u Luksemburgu (od 22. do 27. listopada). Pod kuharskom palicom Damira Crlenog, iz Hotela Turist ekipa osmišljava meni za oko 50.000 posjetitelja na sajmu Expogastu.

Ljetna škola biciklista

Za sigurnu vožnju po ulicama spremno je novih 25 mladih biciklista (od 9 do 14 godina) koji su pohađali Ljetnu školu biciklista, u organizaciji Autokluba Varaždin i Policijske uprave varaždinske. Nastava je bila podijeljena na teoretski i praktični dio.

Slovenac divljao 200 km/h

Mobilni tim varaždinske prometne policije uhvatio je Slovenca koji je s Audijem na dionici autoceste od Goričana prema Zagrebu pretjecao po desnoj traci vozivši 200 km/h. Dobio je prekršajni nalog i 4.000 kuna kazne. (t.h.)

Izvor: 3092