Susjedne županije 21.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Varaždinske sličice

 

Ovrha Radio Varaždina

Zaposlenici Radio Varaždina pokrenuli su ovrhu radi isplate plaća koju ponovo nisu dobili četiri mjeseca. Blokadu su proveli i u ožujku, a nakon nje su im plaće isplaćene vrlo brzo.

Počinje Špancirfest

Blondie, Laibach, Parni valjak, 2Cellos, Urban&4, Stereo MC’s i mnogi drugi nastupit će na 16. po redu Špancirfestu koji će se na varaždinskim ulicama i trgovima održati od 22. do 31. kolovoza.

Design boutique hotel

Na mjestu restorana Park sljedeće godine stajat će najsuvremeniji Design boutique hotel Park s 4 zvjezdice. 

Tvrtki Gastroocom za taj su projekt odobrena bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Faydo objavio hit

Nekadašnji student FOI-ja Igor Fajdetić djeluje kao samostalni umjetnik pod imenom Faydo. Potpisao je za Croatia Records i izdao ljetni hit Hey Hey.

Dozvola za jedan dan!

Upravni odjel za graditeljstvo i prostorno uređenje Varaždinske županije izdao je građevinsku dozvolu tvrtki PRESS GLASS za samo jedan dan. Tvrtka se bavi proizvodnjom ravnog stakla.

Stanoing ipak u stečaj?

Ministarstvo financija odbilo je žalbu Stanoinga na obustavu predstečajne nagodbe i pokretanje stečaja. Za žalbu koju je varaždinska tvrtka Stanoing dostavila ističu da je ona neosnovana.

Prvi u radiogoniometriji

U makedonskom Kruševu održano je 9. prvenstvo Balkana u amaterskoj radiogoniometriji. Po zanimljivom makedonskom terenu u kategoriji do 16 godina prvo mjesto osvojio je Luka Par iz Ludbrega.

Aestas musica

U Međunarodnoj školi barokne glazbe i plesa koja se već skoro dva desetljeća održava u Varaždinu ove godine sudjeluje pedesetak polaznika. Predavači su vodeći stručnjaci barokne glazbe i plesa. (t.h.)

Izvor: 3095