Susjedne županije 04.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Varaždinske sličice

Prijevoz srednjoškolaca

Ministarstvo prosvjete sufinancirat će prijevoz redovitih učenika srednjih škola. Obveza roditelja i dalje će biti 100 kuna mjesečno za prijevoz autobusom, a 30 kuna za prijevoz vlakom, dok će razliku osigurati Varaždinska županija u svom proračunu.

Pokrali autocestu

Na autocesti Zagreb - Goričan, na mostu Drava 1 i Drava 2, ukradeno je nekoliko komada bitumenskih traka za hidroizolaciju. Šteta je nekoliko tisuća kuna.

Premijera Pite

Predstava Pita, filozofska groteska Franca Vezele koja je u lipnju praizvedena u Ptuju, 5. rujna, u 20:30 sati imat će i svoju hrvatsku premijeru u Hrvatskom narodnom kazalištu, u Varaždinu. Ulaznice su po 50 kuna.

Ludbreški sejem

Dio manifestacije Dani ludbreške Svete Nedjelje i ove će godine biti Ludbreški sejem - 22. gospodarski sajam koji će se u centru grada odvijati od 4. do 7. rujna, a sudjelovat će preko 50 izlagača.

Elena Milenković u četiri finala

Najbolja hrvatska ritmičarka, članica Vindije Elena Milenković, na natjecanju u Budimpešti ušla je u sva četiri finala. Iz kluba upućuju poziv djevojčicama od 5 do 12 godina koje se žele baviti ritmičkom gimnastikom da dođu u dvoranu Srednjoškolac do 26. rujna, ponedjeljkom i srijedom, od 17 i 19 sati.

Blagoslov Pastoralnog centra

U Ludbregu je u ponedjeljak (1. rujna) blagoslovljen novi Pastoralni centar Varaždinske biskupije. Blagoslovio ga je varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak.

Houdek 

u Luminiju

Jacques Houdek održat će 5. rujna koncert dobrodošlice u školu u Luminiju. Prodajni prostori u centru pripremili su i niz prigodnih prodaja kako biste što bolje i povoljnije opremili vašeg školarca.

Izložba fotografija TITO-FOTO

U petak, 5. rujna, s početkom u 19 sati u Galerijskom centru Varaždin, na Trgu Miljenka Stančića otvara se zanimljiva izložba fotografija TITO-FOTO, Josip Broz Tito - fotoamater. Ostvarena je u suradnji s Fotogalerijom Lang iz Samobora te Muzejom istorije Jugoslavije iz Beograda. (t.h.)

Izvor: 3097