Susjedne županije 11.07.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:23.

Varaždinske sličice

Štromar na sjednici u Bruxellesu
Župan Varaždinske županije Predrag Štromar sudjeluje kao član na plenarnoj sjednici Odbora regija Europske unije koja se održava u Bruxellesu. Tijekom boravka u Bruxellesu, župan će zajedno sa zamjenikom Alenom Kišićem u zgradi Vijeća Europske unije sudjelovati i u svečanoj proslavi ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju.

Balet za ulazak u EU
Povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju, u koncertnoj dvorani HNK-a u Varaždinu izveden je balet u tri čina “Romeo i Julija”, rađen prema literarnom izvorniku Williama Shakespearea, na glazbu Sergeja Prokofjeva te u režiji i koreografiji Svebora Sečaka.

Europski šampanjac na Ormoškom mostu
Mještani općine Cestica sastali su se sa svojim susjedima iz Ormoža na Ormoškom mostu i popili šampanjac, obilježivši na taj način ulazak Hrvatske u Europsku uniju. Taj povijesni trenutak proslavili su uz prigodan program i zakusku na ormoškoj strani.

Mladi Europljani posjetili Varaždin i Trakošćan
Varaždinska je županija i ove godine već tradicionalno bila domaćin posjeta grupe mladih Eurodisejaca koji trenutno borave u Istarskoj županiji. Bila je to prilika da istarska grupa upozna tri Eurodisejke iz Varaždinske županije koje od travnja ove godine sudjeluju u Eurodyssée programu.

Varaždinci na zavjetnom hodočašću
Pretprošlog vikenda održalo se 324. zavjetno hodočašće Grada Varaždina Majci Božjoj Bistričkoj. Hodočašće već tradicionalno okuplja mnogobrojne vjernike iz župa Grada Varaždina i šire okolice, a svake godine pridružuje mu se sve veći broj župa Varaždinske biskupije.

Štrajk na Varaždinskom placu
Prodavači na zelenom dijelu varaždinskog placa na dva su sata obustavili prodaju, želeći tako tihim štrajkom pokazati svoje nezdaovoljstvo zbog obveze uvođenja fiskalnih blagajni. Nezadovoljni prodavači istaknuli su i natpise s porukama “Šaljete nas na burzu”, “Uništavate i proizvođače”, “Liniću, prozvodiš socijalne probleme”, Gospodine Liniću, smetaju li ti tržnice” i “Uvedite paušale”.

Radnici Varteksa tražili zaostale plaće
Petstotinjak radnika dvaju Varteksovih pogona, Gornje odjeće i Proizvodnje odijela, na oko sat su vremena obustavili proizvodnju i od Uprave zatražili informaciju o isplati zaostalih plaća. Radnici ovih dvaju pogona dobili su plaću za ožujak, dok je preostalih trideset posto radnika u sustavu nije dobilo. (t.h.)

Izvor: 3037