Susjedne županije 25.07.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

Varaždinske sličice

Habuš smanjuje broj radnika
S obzirom da se ove godine zaposlenicima Grada Varaždina i gradskih ustanova neće isplatiti regresi i božićnice, gradonačelnik Habuš rekao je kako će 282 tisuće kuna biti namijenjeno za otpremnine. Tijekom dvije do tri godine, broj radnika u Gradu planira smanjiti sa 108 na 90.

Žetva u Trnovcu
U Trnovcu su održani Žetveni radovi koje je organiziralo kulturno-umjetničko društvo Mak, u suradnji s Općinom Trnovec Bartolovečki. Za okrepu se pobrinula Vinogradska udruga Jalžabet. U planu za sljedeću godinu je veća međunarodna manifestacija.

Medicinskoj školi 22,5 tisuća eura
Agencija za mobilnost i programe Europske unije prihvatila je prijavu Medicinske škole Varaždin za projekt Comenius Multilateralnog partnerstva te joj dodijelila financijsku potporu u iznosu od 22,5 tisuća eura.

Natječaj za ugostitelje
Turistička zajednica Grada Varaždina objavila je natječaj za davanje u zakup lokacija za ugostiteljske djelatnosti na Špancirfestu koji je objavljen na Internet stranici http://spancirfest.com/natjecaji.

Javori umjesto jablana
U tijeku je rušenje deset jablana u Ulici Ferdinanda Konščaka na Banfici koji su postali opasni za prolaznike. Na njihovo mjesto posadit će se deset javora koji su prikladniji za gradsko područje.

Ekološka rasvjeta u Optujskoj
Grad Varaždin s 380 tisuća kuna financira radove na izgradnji javne rasvjete u Optujskoj ulici. Bit će postavljena ekološka i energetski učinkovita javna rasvjeta.

HGSS-ovci slave 60. rođendan
Varaždinska stanica Hrvatske gorske službe spašavanja ove godine slavi 60-godišnjicu te do listopada organizira niz različitih aktivnosti. Prva u nizu bit će uspinjanje na norveške vrhove Trolvol i Mongejuru koji su visoki oko 1.000 metara.

Irina osvaja fotografijom
Rad mlade varaždinske studentice i fotografkinje Irine Rinkovec sve više prepoznaju i dizajneri odjeće i nakita, tako da je, u suradnji sa Swarovskim, angažirana na snimanju austrijskih modnih kataloga. (t.h.)

Izvor: 3039