Susjedne županije 05.09.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

Varaždinske sličice

Vatrogasci spasili život djevojčici
Vatrogasci s područja Varaždinske županije, prilikom povratka s požarišta na Braču, susreli su njemačke državljane koji su tražili pomoć. Naime, njihova djevojčica stara oko 10 godina ležala je uz rub ceste natečenog lica nakon uboda nepoznatog insekta. Vozilom postrojbe djevojčicu su odveli u Supetar te joj tijekom vožnje pružali prvu pomoć kako bi joj dišni putevi ostali otvoreni. Djevojčici je medicinska pomoć uspješno pružena te je preživjela.

Nova linija Vindije
Vindija je u Varaždinu otvorila najnoviju liniju za proizvodnju mliječnih deserata i svježih krem sireva tvornice Vindija Vivis. U izgradnju je uloženo 3,5 milijuna eura, a njome je omogućeno proširenje asortimana te otvaranje novih radnih mjesta.

E-dnevnici
Grad Varaždin jedan je od prvih gradova u Hrvatskoj u kojem će početkom nove školske godine u višim razredima svih sedam osnovnih škola razredne knjige zamijeniti e-dnevnici. Nabavljeno je 89 prijenosnih računala, a obavljena je i edukacija administratora, odnosno odgovorne osobe škola te svih nastavnika.

Zabava Minersa
Miners MC Croatia Varaždin Crew 7. rujna na prostoru lovačkog doma Fazan u Varaždinu, Optujska b.b. (iza OBI centra) organizira Green 13 Friends Party. Nastupaju Poison Heart - Tribute to the Ramones i Kein Engel-Rammstein Tribute Band. Ulaz je besplatan, a piće jeftino. Sav prihod ide u humanitarne svrhe.

Cirkus Safari
Nakon Čakovca, cirkus Safari je stigao u Varaždin, na veliku radost najmlađih. U šatoru na Sajmištu dva su sata uživali u nastupima vještih akrobata, gutača vatre, klaunova i životinja.

Dječje radionice
Društvo Naša djeca do 16. rujna vrši upise djece (od 3. do 18. godine) u kreativne radionice, radnim danom od 11 do 19 sati u prostorima Društva (Ulica kralja Petra Krešimira IV).

Planinarenje po Zagorju
Planinarski klub Ivanec 22. rujna organizira 3. treking Hrvatsko zagorje. Polazišna točka je Trakošćan u 8 sati, a završetak na INFO-punktu u Prigorcu. Cilj je propješačiti kroz ovaj dio Hrvatskog zagorja, za što je uz odmore potrebno oko 8 sati hoda. (t.h.)

Izvor: 3045