Susjedne županije 03.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

Varaždinske sličice

Školarci besplatno u muzeje
Gradski muzej Varaždin, uz potporu Grada Varaždina, ove će školske godine svim varaždinskim osnovnoškolcima omogućiti da besplatno uživaju u svim muzejskim postavima u gradu. Riječ je o sklopu projekta MIŠ - „Muzej i škola“.

Policajci motociklisti treći
Povodom Dana policije, 44 policajaca iz policijskih uprava u Zagrebu odmjerilo je svoju spretnost u vožnji službenih motocikala marke BMW. U ekipnoj konkurenciji, treće mjesto pripalo je PU varaždinskoj.

140 godina kazališne zgrade
Kazališnom predstavom 1873. - San o kazalištu u varaždinskom je HNK-u svečano obilježeno 140 godina otvorenja kazališne zgrade. Osim cijelog glumačkog ansambla, u svečanosti su sudjelovali Gradski puhački orkestar HŽ-a, Mješoviti pjevački zbor Obrtničkog društva te prvaci Baleta zagrebačkog HNK.

Karneval u Ludbregu
Udruga Črni maček ludbreški petu godinu zaredom održat će manifestaciju Klopotec - Međunarodni jesenski karneval u Centru svijeta. Održat će se u subotu, 5. listopada. Manifestaciju će obogatiti pečeni kesten, kao i friški mošt.
Festival željezničkih puhačkih orkestara
U Zagrebu, Sisku i Varaždinu od 2. do 6. listopada održat će se Međunarodni festival puhača željezničara Europe. Varaždinski dio bit će u subotu, 5. listopada u HNK-u Varaždin. Ulaz je slobodan.

Doroteja Miss bikini
Prema izboru portala Index, pobjednica izbora Index Miss bikini 2013. je 21-godišnja Doroteja Stolnik iz Varaždina. Ova zgodna Varaždinka osvojila je glavnu nagradu - putovanje za sebe i prijateljicu na bajkovit grčki otok Zakintosu.

Predajte oružje
Policija ponovo poziva građane koji još uvijek u svojim domovima čuvaju nedopušteno oružje ili eksplozivna sredstva da ih bez straha od sankcija prijave policiji. O predaji je potrebno obavijestiti policiju na broj 192 ili 0800-8892.

Poziv umirovljenicima sportašima
Podružnica umirovljenika Drugog MO-a Varaždin poziva umirovljenike sportaše s tog područja da se uključe u sportsku sekciju. Treninzi za natjecanja u pikadu, šahu, visećoj kuglani i streljaštvu održavaju se svakog četvrtka,od 16 do 18 sati u Kolodvorskoj ulici 3. (t.h.)

Izvor: 3049