Zdravstvo 29.04.2016. 11:29. Zadnja izmjena: 29.04.2016. 11:29.

Forum žena SDP-a

Kupovinom tulipana građani pomogli oboljelima od leukemije

Socijaldemokratski forum žena SDP-a Međimurske županije je u subotu, 9. travnja proveo humanitarnu akciju pod nazivom "Omiljeni cvijet Ane Rukavine" kojom su se prikupljala financijska sredstva za pomoć radu Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica Zaklade Ana Rukavina.

U više gradova diljem Hrvatske pa tako i u Međimurju, točnije u Čakovcu, Prelogu, Murskom Središću i Nedelišću, građani su imali prilike kupiti tulipane, omiljeni cvijet preminule Ane Rukavine, čijom su kupovinom pridonijeli funkcioniranju Registra i time povećali šansu za ozdravljenje oboljelima od leukemije.

Brojni Međimurci i Međimurke rado su se odazvali ovoj hvalevrijednoj akciji i još jednom dokazali da imaju veliko srce i da rado pomažu onima kojima je naša pomoć najpotrebnija.

Zadovoljna odazivom i donacijama bila je i predsjednica Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Međimurske županije Nadica Jelaš, koja je kazala da je Međimurje prema prikupljenim iznosima uvijek u samom vrhu Hrvatske što pokazuje i rezultat ove akcije kojom je na četiri lokacije diljem Međimurja prikupljeno 8530 kuna.

Zamjenik gradonačelnika Mario Medved, Lana Remar, Mirjana Murk, Barbara Kovačić i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač