Godišnjice i slavlja 08.10.2016. 17:38.

Svečana akademija

Alan Srpak: U pripremi monografija 34. inženjerijske bojne Hrvatske vojske

U organizaciji Udruge veterana inženjerijske bojne Domovinskog rata Čakovec u Scheierovoj zgradi je u petak, 23. rujna svečano obilježena 25. godišnjica ustrojavanja 34. inženjerijske bojne Hrvatske vojske. Nakon paljenja svijeća ispred Spomen - zida nestalih i poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, prva ustrojena inženjerijska postrojba proslavila je svoj dan svečanom akademijom.

Tijekom izlaganja prikazan je ratni put 34. inženjerijske bojne popraćen prigodnim fotografijama te istaknuta važnost pripadnika postrojbe u provedbi inženjerijskog osiguranja i potpore tijekom brojnih bojnih djelovanja. Svečanosti su nazočili predstavnici Međimurske županije i Grada Čakovca - župan Matija Posavec i pročelnik Upravnog odjela za društvene, protokolarne i europske poslove Grada Čakovca David Vugrinec, koji su ovom prilikom zahvalili svim pripadnicima postrojbe, ukazali na njihovu važnost te dali potporu budućem djelovanju Udruge.

Predsjednik Udruge veterana inženjerijske bojne Domovinskog rata Čakovec Alan Srpak

U ime svih pripadnika postrojbe okupljenima se obratio predsjednik Udruge Alan Srpak. Posebno je ukazao na prioritete Udruge u očuvanju stečevine, digniteta i tradicije 34. inženjerijske i 34. inženjerijsko - pontonirske bojne kao i njegovanje sjećanja na sve poginule pripadnike, a kako se ratni put i doprinos postrojbe ne bi zaboravio u pripremi je monografija 34. inženjerijske bojne koja bi svjetlo dana trebala ugledati iduće godine.

Po završetku svečanog dijela okupljeni su imali prilike razgledati izložbu fotografija i drugih artefakata iz povijesti postrojbe, nakon čega je organiziran zajednički domjenak.