Godišnjice i slavlja 05.03.2018. 07:03. Zadnja izmjena: 05.03.2018. 07:07.

50. godišnjica braka

Zlatni pir bračnog para Kovačić iz Pribislavca

Nedavno su Zlata i Antun Kovačića iz Pribislavca u krugu obitelji proslavili 50. godišnjicu braka. Svoj su vjenčani zavjet obnovili u župnoj crkvi sv. Florijana u Pribislavcu, te se potom proveselili s obitelji: kćerima Danijelom i Tanjom, zetovima Dušanom i Marijanom, a bili su tu i unuci: Ines, Nika, Niko i Ino, te ostali uzvanici.

Vjenčali su se 13. siječnja 1968. godine u župnoj crkvi u Nedelišću, odakle je Zlata rodom. Nedugo nakon vjenčanja, poput mnogih mladih međimurskih parova, odlaze trbuhom za kruhom na rad u Austriju. Nakon nekoliko godina, Zlata se vraća kući te se posvećuje brizi i odgoju kćerki, a Antun još  neko vrijeme ostaje u Austriji. Potom se obitelj okupila, a supružnici su se zaposlili u čakovečkim poduzećima, uz što su se bavili i poljoprivredom.
Pedeset zlatnih godina sa sobom je donijelo puno radosti, ali i  teškoća koje su zajedničkim snagama uvijek uspješno prebrodili. Ključ dugovječnog braka je međusobno poštivanje, razumijevanje, uvažavanje i opraštanje te oslonac u svakoj životnoj nevolji, kažu slavljenici.