Kultura i prosvjeta 07.03.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:02.

15. obljetnica Srednje škole Prelog

Svečanom akademijom u Domu kulture, Srednja škola Prelog 21. veljače proslavila je 15-godišnjicu postojanja. Škola je utemeljena je 1999., a do danas je iznjedrila stotine turističkih, hotelijerskih, ekonomskih i drugih stručnjaka te je prionijela razvoju, napretku i promicanju turizma, hotelijerstva, ali i deficitarnih zanimanja poput konobara, pekara, mesara i kuhara. Učenici SŠ-a Prelog upisali su brojne fakultete na kojima usavršavaju znanja i iskustva koja su stekli u svojim srednjoškolskim klupama.
Svečana akademija u Domu kulture grada Preloga okupila je velik broj uzvanika, sadašnjih i bivših učenika, djelatnika Škole i sugrađana, ravnatelja srednjih i osnovnih škola Međimurske županije. Svečanosti su prisustvovali i predstavnici gradske i županijske vlasti: gradonačelnik Ljubomir Kolarek, župan Međimurske županije Matija Posavec te zamjenica župana Sandra Herman. Novoosnovan pjevački zbor SŠ-a Prelog otvorio je svečanost himnom, nakon čega se nastavio prigodan program pod voditeljskom palicom učenika Leone Krušelj (4. G1) i Zorana Baloga (4. EK). Ravnatelj škole Tomislav Gregur pozdravio je sve prisutne goste te je naglasio značaj i potrebu za institucijom koja se bavi obrazovanjem mladih ljudi.
Putem izlaganja pedagoginje Tanje Lilić, knjižničarke Nataše Sakač i učenice Leone Krušelj istaknuti su najveći uspjesi bivših i sadašnjih učenika i njihovih mentora na županijskoj i državnoj razini, a filmom su dočarani svakodnevica Škole te stjecanje znanja i vještina učenika u praktičnoj nastavi.
Cjelokupan program popraćen je solonastupom Anamarije Kramar (4. G1) i Barbare Zadravec (4. G1) koje su otpjevale pjesme Ave Marija i Zvira voda, uz pratnju zbora koji vodi profesor Damir Rodiger, kao i recitacijama Benjamina Mihocija (2. G) te Barbare Zadravec (4. G1), a sve pod budnim okom profesora Milorada Sarapa te uz nastup Filipa Hozjaka, bivšeg učenika Srednje škole Prelog, danas studenta Umjetničke akademije u Osijeku, koji je izveo ariju iz opere Rigoletto La dona e mobile te pjesmu Jedina.
Marija Oto Sačer

Izvor: 3071