Kultura i prosvjeta 12.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:59.

Boris Vražić nagrađen na eTwinningu

Na trećoj nacionalnoj eTwinning konferenciji, koja se nedavno održala u organizaciji Agencije za mobilnost i programe Europske unije, svečano je uručena nagrada Borisu Vražiću, učeniku 5.b razreda Osnovne škole Goričan.
Na konferenciji u Zagrebu sudjelovalo je više od stotinu sudionika iz odgojno-obrazovnih ustanova iz cijele Hrvatske. Istaknuti stručnjaci govorili su o novostima u eTwinningu i o ostalim obrazovnim inovacijama te su predstavljeni primjeri dobre prakse. eTwinning je program Europske komisije namijenjen učinkovitom uključivanju informacijsko-komunikacijske tehnologije u europske obrazovne sustave te međunarodnoj suradnji, učenju i usavršavanju odgojitelja, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika te djece i učenika.
To je ujedno i najveći program Europske unije u području obrazovanja i usavršavanja. Boris Vražić održao je inspirativan govor i predstavio svoj multimedijski plakat. Obradio je temu poštivanja kulturnih različitosti i primjerenog ponašanja prilikom komuniciranja s eTwinnerima diljem Europe. Na kraju poučne konferencije, Borisu su uručene nagrade - tablet te ruksak prepun korisnih poklona, ali i slatkih zalogaja.
Tijekom izrade multimedijskog plakata, kao i kod prezentacije nagrađenog rada, Borisu su podršku pružale njegove mentorice - pedagoginja Osnovne škole Goričan Gabrijela Maltar te školska knjižničarka Natalija Benko Mustač, a u pratnji je bila i Borisova majka Galina Vražić. Koliko je važan ovaj rezultat Borisove mašte i kreativnosti, govori činjenica da je od velikog broja pristiglih radova iz cijele zemlje - nagrađen samo njegov.

Izvor: 3059