Kultura i prosvjeta 04.08.2016. 12:08. Zadnja izmjena: 04.08.2016. 12:12.

Jesenski upisni rok

Čakovečka Gospodarska škola može primiti još 26 učenika

Iako se službena objava ljestvica o slobodnim mjestima za upis u srednje škole u jesenskom roku očekuje tek 14. kolovoza, provjerili smo koliko je učenika u međimurskim srednjim školama svoje mjesto osiguralo na prvom upisnom roku. Upravo je u Međimurskoj županiji ostalo najmanje upisnih mjesta za školarce koji će srednju školu upisivati najesen, svega 74.

Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec, kao i obično, svoje je upisne kvote popunila na prvom upisnom roku. Gotovo sva mjesta popunjena su i Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec. Kako upisu nije pristupilo dvoje učenika koji su zadovoljili uvjete, za jesenski rok preostala su samo dva mjesta za smjer prodavača.

U Gospodarskoj školi Čakovec od 160 učenika koliko ih škola prima u nadolazećoj akademskoj godini, u ljetnom su roku upisana 134 učenika, pa na jesenskom roku svoju sreću može okušati ukupno dvadeset i šest učenika: trinaest poljoprivrednih tehničara, tri vozača motornih vozila, četiri cvjećara i četiri krojača, jedan obućar te jedan pomoćni cvjećar.

U ljetnom upisnom roku u Tehničku školu Čakovec upisan je ukupno 251 učenik, dok jedan učenik nije uspio prikupiti svu potrebnu dokumentaciju zbog čega je ostalo jedno slobodno mjesto za zanimanje automehaničara.

Graditeljska škola upisala je ukupno 178 učenika, a za jesenski rok ostalo je osam slobodnih mjesta i to po jedno mjesto u smjerovima građevinski tehničar, keramičar - oblagač, monter suhe gradnje, tesar, vodoinstalater, ličilac - soboslikar te dva mjesta za autolakirera.

Srednja škola Čakovec popunila je kvote za gotovo sve programe. Preostala su samo četiri slobodna mjesta za novouvedeni smjer njegovatelja koji mogu upisati djeca s teškoćama u razvoju.

U Srednjoj školi Prelog u jesenskom roku sedam učenika može upisati smjer opće gimnazije, a primaju još dvanaest ekonomista, dva turističko - hotelijerska komercijalista, šest kuhara, dva slastičara te četiri pomoćna kuhara i slastičara.

Jesenski upisni rok započinje 22. kolovoza kad počinje prijava obrazovnih programa. Prijava programa koji zahtijevaju dodatne provjere završit će 23. kolovoza, a provjera i unos rezultata dodatnih provjera održat će se 24. i 25. kolovoza.

Odabir obrazovnih programa zaključat će se 29. kolovoza, kad će se započeti s ispisom prijavnica.