Kultura i prosvjeta 02.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:47.

Čitali svi, veliki i mali

Europsku godinu glasnog čitanja obilježila je i Tehnička škola Čakovec, sudjelujući u projektu Čitajmo svi, veliki i mali. Program se provodio od veljače do svibnja u okvirima kampanje Čitaj mi, s ciljem poticanja čitanja od najranije dobi i promoviranja glasnog čitanja. Pokrovitelji su bili Grad Čakovec i Društvo Naša djeca Čakovec.

Nekolicina učenika Tehničke škole Čakovec - Teo Rihtarec, Vinko Moharić, Aleksandar Novak, Nikola Glavina i David Klobučarić, uz svesrdnu pomoć Nevenke Mlinarić, prof., i Sanje Novak, dipl. bibl., u nekoliko je navrata čitalo učenicima trećih razreda OŠ Ivanovec i djeci polaznicima Dječjeg vrtića Pčelice Ivanovec s kojima su činili jedan od timova.

Najprije su se družili s učenicima i njihovom učiteljicom Irenom Levačić u OŠ Ivanovec i čitali im priče Ljubav sve rješava, Mamina maza i Kako se postaje velik iz knjige Sanje Pilić Kratke šaljive priče. Slijedilo je druženje s djecom u Vrtiću Pčelice. Uz veselu grupu djece, srednjoškolci su se družili i s odgojitelijcama Snježanom Baksom, Ines Cvetko i Marijanom Kelkedi, interpretirajući nešto drugačiju priču o ljubavi Zaljubljeni žabac Maxa Velthuijsa.

Na koncu su djeca posjetila Tehničku školu Čakovec, podružila se u školskoj knjižnici i slušala stranicu teksta iz Dnevnika Pauline P. Sanje Pilić. Rezultati projekta predstavljeni su prije mjesec dana na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Odsjeka u Čakovcu, kada su se mogli vidjeti i plakati nastali na radionicama tijekom provedbe projekta. 

(al, foto Sanja Novak)

Izvor: 3088