Kultura i prosvjeta 27.12.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:51.

DJEVOJČICE VOLE PLES: Pahuljice traju već dvije godine

Kada su krenule u prvi razred  djevojčice iz 1.a i 1. b razreda OŠ-e Jože Horvata Kotoriba pokazale su posebno sklonost prema ritmici i ritmičkim pokretima. Otkrila je to učiteljica 1.a razreda Danijela Sabol. Prva pomisao joj je bila, zašto ne iskoristiti te sklonosti pa ih je pripremila za njihov prvi ples. Nastupile su prije godinu dana na školskoj priredbi povodom božićno-novogodišnjih blagdana i kao takve su oduševile svojim pokretima i kreacijama malih sitnih pahuljica  čiji su se pokreti skladno uklapali u biranu glazbu. Bile su oduševljenje priredbe. 

S novim plesom pahuljice su se predstavile i godinu poslije na istoj priredbi. Sada su njihovi pokreti bili sigurniji, one odvažnije i ponosnije. Izrazile su želju da se ponovo iskažu na nekoj od školskih ili drugih priredbi.- Ne moramo baš biti pahuljice-rekle su uglas i dodale da su im važni samo ples i pljesak publike kakav su do sada pobrale.

Tko su one ? Stoje s lijeva: Hana Horvat, Đurđica Balog, Lorena Friščić, Lucija Rebrek,Hana Kalinić i Lana Horvat, a čuče: Lana Volar, Emili Sabol, Marija Nestić, Nina Oršoš i Tea Rodek.

Izvor: 3113