Kultura i prosvjeta 07.03.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:02.

Dodatna znanja za studente računarstva

Međimursko veleučilište u Čakovcu osnovalo je MikroTik akademiju koja svojim polaznicima jamči usvajanje znanja čije je posjedovanje jamstvo otvorenih vrata na informatičkom tržištu rada. Prema riječima dekanice prof. dr. sc. Nevenke Breslauer, ova akademija ima svojih sličnosti s Cisco akademijom, također zastupljenom na MEV-u, jer je vezana uz jednu poznatu tvrtku.
MikroTik je iz Latvije i svoje proizvode danas plasira u cijelom svijetu, a radi se o uređajima nužnim za funkcioniranje informatičke, osobito bežične mreže. Naobrazbu kojom su predavači MEV-a stekli znanja za daljnje držanje predavanja i treninga studentima realizirali su u suradnji sa Sašom Jordakijem iz tvrtke E-TE-CO iz Lendave. Konkretno, polaznici smjera Računarstvo na MEV-u ubuduće će moći polaziti trideset sati MikroTik akademije na kojoj će steći bazična znanja za rad. Kako je gradacija višestruka i ima šest razina, polaznici ove akademije mogu se opredijeliti za polaženje po razinama. Voditelj akademije na MEV-u je Željko Hrebak koji ističe da samo obrazovne ustanove mogu pokrenuti ovaj oblik edukacije.
- MikroTik akademiju mogu provoditi samo obrazovne ustanove i ona je namijenjena isključivo našim studentima. Posebno smo ponosni što smo prva obrazovna ustanova u Hrvatskoj koja ima ovu akademiju. Vodili smo se idejom da studentima računarstva pružimo dodatna znanja i vještine na studiju jer, uz bazna, znamo koliko je važno stjecati i dodatna znanja, rekao je Ž. Hrebak.
MikroTik i Cisco trener na MEV-u Bruno Palašek dodaje da je tvrtka E-TE-CO Lendava Veleučilištu osigurala i potrebnu opremu za rad.
Aleksandra Ličanin

Izvor: 3071