Kultura i prosvjeta 03.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

ETŠ: Božić je kad mislimo na druge

Kombinacijom mladosti i tradicije, u Božićnom jutru Ekonomske i trgovačke škole Čakovec završena je nastava u kalendarskoj godini 2013. Projektni dan okupio je sve učenike koji su se putem radionica priklonili različitim temama. Tako je Ana Sušac, umirovljena profesorica hrvatskoga jezika, s djecom podijelila priče iz djetinjstva, a izradu papirnatog cvijeća, pletenja cekera te vještine ručnih radova učenicima su prenosile članice udruga KUU Seljačka sloga iz Nedelišća i Zlatne ruke iz Čakovca.
Božićni ugođaj upotpunile su žive jaslice u holu te biblijske priče, program koji je vodila časna sestra Vlatka Dujmović. Glazbeni i plesni talenti svoje su sklonosti pokazali u radionicama suvremenog plesa i pjevanja božićnih pjesama, a glumci su sudjelovali u radionici pantomime. Zbor i dramska družina održali su priredbu u holu, a učenicima i profesorima čestitkama i prisjećanjima na školske dane obratili su se zamjenica župana Sandra Herman i pročelnik Ureda za društvene djelatnosti Grada Čakovca Slobodan Veinović.
U ETŠ-u su ujedno održali humanitarnu akciju za pomoć obitelji Višnjić iz Čehovca. Učenici i djelatnici Škole zajedno su prikupili 12.500 kuna, kako bi pomogli pri useljenju u njihov obnovljeni dom, stradao u velikom požaru. (al)

Izvor: 3062