Kultura i prosvjeta 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:03.

Festival srca u Čakovcu

U Čakovcu će se, u organizaciji udruge Veliko srce malom srcu, od 7. do 17. veljače održavati niz akcija u okviru edukativno-zdravstvene manifestacije Festival srca, s ciljem promicanja svijesti među građanstvom za potrebama djece s bolestima srca.
U trgovačkom centru Mercator u Zagrebačkoj ulici, u Čakovcu 7. veljače, od 16 sati na štandu ove udruge prodavat će se kolači uz podršku Filipa Udea i njegove supruge Ane, Nikole Lesara, Nenada Šimunka, Igora Bakse, Bojana Jambrošića i sastava Kumovi. U istom prostoru bit će organizirana igraonica za djecu sa spisateljicom Petranom Sabolek, osmišljena u suradnji s Muzejem Međimurja.
U Srednjoj školi u Čakovcu 8. veljače, od 18 sati održat će se glazbeni festival Rasplesana srca na kojem će nastupiti međimurski zborovi, KUD-ovi i sastavi te mažoretkinje i članovi plesnih studija.
Program Festivala srca nastavlja se 12. veljače u čakovečkom Centru za kulturu projekcijama filma Šetnja s dinosaurima od 10 te od 12 sati.
U četvrtak, 13. veljače, od 17 sati u Dječjem vrtiću Cvrčak u Čakovcu na rasporedu je druženje djece, roditelja, odgojitelja i članova udruge organizatora.
Festival srca završava 17. veljače kazališnom predstavom Kako je Ješko pobijedio prehladu, u izvedbi članova Dramskog studija DADA. Predstava je namijenjena djeci predškolske dobi, a počinje u 10 sati, saznajemo od koordinatorice u udruzi Gordane Prebeg. (d)

Izvor: 3067