Kultura i prosvjeta 11.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Fijolica iz Orehovice u Makedoniji

KUD Fijolica iz Orehovice upotpunio je svoj rad zanimljivim putovanjem u Ohrid, u Makedoniji, od 21. do 25. kolovoza. 

Sudjelujući na 8. međunarodnom festivalu folklora Ohridsko sunce, u dva nastupa predstavljao je međimursku pjesmu i plesove. Predsjednik KUD-a Branko Sušec o uzbudljivom putu rekao nam je:

- Prikazali smo izvorni i koreografirani splet međimurskih pjesma i plesova. Na festivalu su sudjelovala i društva iz Bosne i Hercegovine, Poljske, Slovačke, Srbije, Turske, Mađarske i drugih zemalja.  Budući da su nastupi bili u večernjim satima, prijepodneva smo iskoristili za razgledavanje grada, njegovih znamenitosti i okolice. Brodom smo išli na izlet do manastira i svetišta Sveti Naum te do nacionalnog parka Galičica. Preostalo slobodno vrijeme iskoristili smo za odmor na opjevanom jezeru i druženje, kupovinu ohridskih bisera i suvenira za uspomenu na ovu zemlju i putovanje. Na povratku smo kratko razgledali Skopje, poznato po mnoštvu spomenika. 

Za boravka u Makedoniji, članovi i prijatelji KUD-a Fijolica, uz predstavljanje svoje tradicije, imali su prilike upoznati kulturu, prošlost, ljepote krajolika, gostoljubivost i jednostavnost makedonskog naroda, rekao je Sušec.(r)

Izvor: 3098