Kultura i prosvjeta 29.11.2016. 10:28. Zadnja izmjena: 29.11.2016. 10:28.

U Maloj Subotici

Folklorna skupina OŠ Domašinec sudjelovala na 16. Smotri dječjeg folklornog stvaralaštva

Folklorna skupina OŠ Domašinec djeluje već niz godina, ali posljednje tri kao sekcija Učeničke zadruge Lafra. Voditeljica sekcije je učiteljica razredne nastave Sneženka Jankaš. Mladi folkloraši dosad su već više puta nastupili na javnim manifestacijama, na Državnom natjecanju Čitanjem do zvijezda, uz Dan Općine Domašinec ili u sklopu priredbi škole.

Rado se uključuju i u humanitarne aktivnosti, kao što su posjete domovima umirovljenika i posebnim odgojno - obrazovnim institucijama. U njihovim aktivnostima često ih prati Puhački orkestar Općine Domašinec koji za nastupe priprema profesor Tihomir Cvrtila, učitelj glazbene kulture u školi. Ove su godine po prvi put nastupili na 16. Smotri dječjeg folklornog stvaralaštva koju je organizirala udruga Zvon iz Male Subotice.

Žiri je o njihovom nastupu zaključio da su djeca vrlo uživljeno izvela nekoliko govorkalica i svađalica, a dječje igre s pjevanjem bile dobro osmišljene i uživljene. Bilo je malo intonativne nesigurnosti, ali su plesovi Klinček i Vijalo se kolo izvedeni uigrano, a pohvale zaslužuje i pratnja puhačkog orkestra. Takve ocjene za debi odličan su podstrek za daljnji rad.