Kultura i prosvjeta 30.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

GIMNAZIJA: Rezultati na koje su ponosni

Na državnom natjecanju iz biologije održanom u Šibeniku sudjelovale su i učenice Gimnazije Josipa Slavenskog iz Čakovca. Nastupile su u kategoriji samostalnih istraživačkih radova pod mentorstvom dr. sc. Žaklin Lukše. U konkurenciji trećih razreda, drugo su mjesto osvojile Snježana Kodba i Dora Lolić koje su napisale istraživanje na temu Djelovanje UV zračenja na vodenu leću i jagodu. Antonija Jančec u istoj je konkurenciji zauzela sedmo mjesto s radom Određivanje kvalitete voda rukavaca Mure i Drave primjenom vodene leće kao bioindikatora.
Na natjecanju iz istraživačkih radova iz povijesti održanom u Trogiru učenice Snježana Kodba i Klara Vinković s radom Priključenje Međimurja Hrvatskoj 1918. zauzele su 9. mjesto. Mentorica im je Verica Mutvar, prof.
Na natjecanju iz filozofije održanom u Varaždinu Dona Dolenec osvojila je 4. mjesto. Najbolje je napisala esej od kojeg se sastojalo natjecanje, dok je u teorijskom dijelu ostvarila rezultat koji ju je pozicionirao na četvrto mjesto. Njezina je mentorica Barbara Markač Despinić, prof. (al)

Izvor: 3083