Kultura i prosvjeta 19.01.2016. 13:40. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:30.

U organizaciji Inner Wheel kluba Čakovec

Održan koncert Ane Labazan Brajša

Članice Inner Wheel kluba Čakovec organizirale su drugi koncert Ane Labazan Brajša, 13-godišnje violinistice rođene u Čakovcu čiju glazbenu naobrazbu Klub sponzorira. Repertoar u čakovečkoj zgradi Scheier, u subotu 16. siječnja, publici je pružio značajnu ugodu, a Anin očiti napredak u izvedbi doveo u prvi plan. Uz nju, u klavirskoj pratnji bila je Kosjenka Turkulin, prof., dok je na pozornicu stala i Anina majka Ljiljana Labazan, profesorica pjevanja u Zagrebu. Svojim sugrađanima, brojnim prijateljima s kojima je odrastala, članicama IW Kluba i poštovateljima, sve su tri umjetnice priredile više ugodnih iznenađenja. 

S obzirom na to da je u dvije godine položila četiri godine klavira, i Ana je zasvirala na klaviru, dok je kulminacija zajedničkog im nastupa bila u zajedničkoj izvedbi Edelweis iz mjuzikla "Moje pjesme, moji snovi"
Za kraj je praizvedena skladba "Idilico" Ladislava Varge za violinu i klavir. Koncert je bio i prilika da se kupnjom ulaznica podrži nastavak školovanja Ane Labazan Brajša koja je svojim poštovateljima zahvalila sjajnom pripremljenošću u repertoaru koji je "prošao" od Vivaldija do međimurskog etna.