Kultura i prosvjeta 02.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:47.

Informatički tečajevi

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Međimurske županije, uvidjevši potrebu, kao i iskazan interes članova, tijekom ove godine krenula je u realizaciju i organizaciju  osnovnih  informatičkih tečajeva za svoje članove, hrvatske branitelje.

Tečajevi traju trideset nastavnih sati i koncipirani su tako da članovi i polaznici savladaju osnovna informatička znanja. Dosad su održani tečajevi u Strahonincu za područje grada Čakovca, u Prelogu za Prelog i Donji Kraljevec, kao i u Donjoj Dubravi za Donju Dubravu i Kotoribu, a uspješno ih je završilo 50 polaznika. U jesen se tečajevi nastavljaju u Nedelišću za Nedelišće i Gornji Mihaljevec te u Maloj Subotici za Malu Suboticu, Šenkovec i Mursko Središće. Na njima će također biti uključeno 50 polaznika. 

Realizaciju su pomogli  Međimuska županija, Grad Čakovec, Klub informatičara Međimurja, Udruga studenata grada Preloga te osnovne škole Prelog i Donja Dubrava, a branitelji zahvaljuju i predavačima-volonterima Dejanu Drabiću, mag. inf., Viktoru Lazaru, Ivanu Šimunkoviću, bacc. inf, Mihaeli Martinčić, prof., Mariju Štefiću i Mladenu Hunjadiju.

- Želja nam je da se iduće godine tečajevi nastave s barem još 60 nastavnih sati, kako bi polaznici mogli dobiti i certificiranu diplomu, kaže tajnik Podružnice Dražen Tkalec.

Izvor: 3088