Kultura i prosvjeta 02.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:47.

Izložba poštanskih maraka Kotoripčanina Franje Šajna

S prvim danom Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu u kotoripskoj Knjižnici i čitaonici je poznati međimurski filatelist Franjo Šajn postavio izložbu poštanskih marka s temom svjetskih i europskih nogometnih prvenstava. Pored njih ovdje se mogu naći i marke s turističkim motivima i marke lokomotiva parnjača koje su svojevremeno prometovale na relaciji Kotoriba- Macinec.

Prema riječima knjižničara  Maria Friščića interes za postavljeni pano je zadovoljavajući pogotovo kod starije populacije.

 69-godišnji Franjo Šajn filatelijom se bavi punih 40 godina i to samo kroz poštanske marke Republike Hrvatske, ali i one iz bivše Jugoslavije. U kotoripskoj Knjižnici i čitaonici do sada je imao postavljeno desetak izložbi s različitim temama, od Uskrsa preko Božića, do znamenitih Hrvata i naših nacionalnih parkova RH. Neke njegove kolekcije nalaze se i na donjovidovskom župnom dvoru gdje su izloženi i njegovi antikviteti. Spomenuta postava bit će izložena do kraja Svjetskog nogometnog prvenstva, točnije do 13. srpnja.

Izvor: 3087