Kultura i prosvjeta 11.02.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:02.

IZLOŽBA PRODAJA SJEĆANJA IVANA ŠARDIJA

U utorak, 10. veljače u zgradi Scheier otvorena je izložba mladog fotografa Ivana Šardija, člana Fotokluba Čakovec. Izložbu pod nazivom Prodaja sjećanja čini 365 fotografija koje su nastale u proteklih godinu dana – svaka fotografija obilježava jedan dan. 26-godišnji Ivan Šardi fotografijom se intenzivno bavi gotovo tri godine, član Fotokluba je tek godinu dana, no fotografija ga, kaže, prati od djetinjstva. – Moji se roditelji njome jako dugo bave a djed je bio osnivač Fotokluba u Prelogu, napominje Šardi i dodaje kako se samo fotografijom želi baviti u budućnosti.

 

 

– Ova je izložba rezultat projekta 365 dana bez boje. Na fotografijama se mogu pronaći različiti motivi, od pejzaža i mrtve prirode do minimalizma i apstrakcije. Godinu dana svakodnevno sam uokolo hodao s fotoaparatom kako bih našao motiv koji će me zaintrigirati. Bilo je dana kad sam napravio stotinjak fotografija dok bih drugi dan napravio samo jednu i s tom jednom sam bio zadovoljan, kazao je o izložbi sam autor.

 

O njegovom radu govorili su Davorin Mance i Davor Žerjav, prijatelji i kolege iz Fotokluba. – Ivan je u fotografiju ugradio emociju i svijetu pristupa vrlo kreativno. Vjerujem da će svatko u fotografijama moći iščitati neku priču i naći detalj koji će ga piknuti, rekao je Žerjav. - Fotografiju smatram jako individualnom i osobnom. Zanemarite pravila i radite s njome ono što volite i kako volite, poručio je svim ljubiteljima fotografiranja Ivan Šardi. Fotografije na samom otvorenju posjetioci su pregledavali uz glazbu koju su uživo izvodili Neven Kolarić, Marinko Marciuš i Davor Jurović. Izložba će biti postavljena do 20. veljače. 

Izvor: 3120