Kultura i prosvjeta 04.11.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:51.

LIKOVNA IZLOŽBA UDRUGE DONJEG MEĐIMURJA PRELOG U LENDAVI

Dana 24.10.2014. u 18.00 sati je u auli lendavskog Kulturnog doma, Hrvatsko kulturno društvo Pomurje organiziralo otvorenje likovne izložbe članova Likovne udruge Donje Međimurje Prelog.

 

Izložba u Lendavi je održana u sklopu Likovne turneje LUDM po Sloveniji što znači da će u godini dana umjetnička djela likovne udruge biti predstavljena u četiri slovenska grada: Ljubljana-Lendava-Velenje-Maribor.

 

Izložba je prodajna i njome dvadeset autora, predstavlja 27 likovnih radova u različitim tehnikama, od akvarela, ulja na platnu, ulja na staklu i akrila na mediaplanu.

 

U kratkom umjetničkom programu otvaranja izložbe u Lendavi, predstavile su nam se i članice Književnog kruga Prelog s interpretacijom poezije u međimurskom dijalektu. Lendavska glazbena škola se predstavila s interpretacijama skladbi na klaviru i flauti što je na najljepši način upotpunilo umjetnički doživljaj večeri. Od predstavnika udruge je HKD Pomurje dobilo na poklon prekrasnu sliku koja će krasiti prostore našega doma i podsjećati nas na ovaj lijepi susret.

 

U uvodnom govoru, nam je predsjednik udruge, g. Pavao Ružman, predstavio rad udruge koja djeluje gotovo 25 godina te okuplja pedesetak autora različitih profila, od školovanih slikara do amatera, koji slikaju u različitim tehnikama. Duhovitim opaskama nas je upoznao s autorima izložbe i predstavio njihov način likovnog izražavanja.

 

Udruga je prilično aktivna i njeni članovi sudjeluju na mnogobrojnim likovnim radionicama diljem Hrvatske, a zadnjih godina i izvan granica domovine. 

 

 

Renata Lugomer-Pohajda

 

Izvor: 3106